Organiseren

Organiseren is het aanbrengen van structureren en het ordenen van zaken. Dit kan in je huis zoals bij het opruimen, maar ook in je administratie, voor een verhuizing, voor een leegruiming, voor je bedrijf en voor opleiding- en onderwijssituaties. Juffrouw Helderder kan hierbij hulp bieden en biedt gevarieerde ondersteuning.

Organiseren van een huishouden: De organisatie van het huishouden komt veelal neer op een persoon. Het maakt niet uit hoe groot het (samengestelde) gezin is en het gezin functioneert als een team, één persoon organiseert het. Het is handig al deze persoon een prioriteitenlijstje in het hoofd of op papier heeft. Essentiële zaken komen voorop, dan de nuttige en ga zo maar door.

Organiseren van de administratie: Dit kan je financiële administratie zijn, maar ook die van je werk, gezin, huis, hobby of studie. Doordat dit eigenlijk zo een breed begrip is, zien we vaak dat men hier moeite mee heeft. Digitalisering en de vooruitgang hierin is voor de echte opruimer een ware uitkomst. Toch kunnen nog veel zaken geordend in mappen een overzichtelijk geheel geven.

Organisatie bij een verhuizing: Bij een verhuizing komt veel kijken. Het begint al met de beslissing om te verhuizen. Dan misschien het verkoop of verhuurbaar maken van de woning, het regelen van alle nutsvoorzieningen, het omschakelen van abonnementen/clubs/scholen en dan de verhuizing zelf nog.

Organisatie van een leegruiming: Bij de organisatie van een leegruiming kan het gaan om een huis van een overleden persoon of om het leeghalen van een woning omdat iemand is uitgezet. Discretie en doortastendheid zijn hiervoor nodig. Bij een leegruiming wordt er een heel duidelijk plan met afspraken gemaakt, waar alle partijen voor tekenen om conflictsituaties uit de weg te gaan.

Organisatie van een studie of scriptie: Voor de organisatie van een studie of scriptie zal het vooral gaan om twee aspecten; is het inpasbaar en hoe plan ik dit. Je kan hierbij denken aan het plannen van studie momenten, maar ook het plannen van je scriptie en een stukje feedback hierin.

Organisatie van een bedrijfslocatie: Voor de organisatie van bijvoorbeeld een winkel, een magazijn of kantoor. Administratie kan worden gedigitaliseerd en vernietigd. Tevens kan de inboedel van u pand worden geïnventariseerd en opgeschoond. Er kan gekeken worden naar functionele inrichting en visual merchandising.